Tuinbestratingen in Hilversum en Het Gooi

 
H
oveniersbedrijf Stevaro uit Hilversum: de tuinspecialist in tuinaanleg en sierbestrating

 

Een belangrijk onderdeel van iedere tuin is de tuinbestrating. Daarnaast is de sierbestrating het vaak ook het meest kostbare binnen een tuin. Ook is er elk jaar weer meer keuze in bestratingsmaterialen en manieren van verwerken.

 

Hoveniersbedrijf Stevaro uit Hilversum verzorgt de aanleg van tuinbestrating en sierbestrating voor Het Gooi en wijde omgeving, zoals in Amersfoort, Baarn, Soest, Zeist en meer. Of het nu gaat om de bestrating van uw oprit, de bestrating van uw paden of sierstenen voor een Mediterraan terras: ons hoveniersbedrijf geeft u graag advies en realiseert een duurzame tuinbestrating en zorgt voor tevreden opdrachtgevers.

 

Juiste ondergrond voor tuinbestrating voorkomt verzakkingen

Welke tuinbestrating u ook kiest een duurzaam eindresultaat is afhankelijk van de ondergrond. In Hilversum en Het Gooi is het vaak een zanderige ondergrond, wat zijn voordelen heeft ten opzicht van een venige ondergrond.

 

Ons hoveniersbedrijf heeft ook ervaring in zettingsgevoelige gebieden zoals in Vinkeveen of in Loenen aan de Vecht. In deze zettingsgevoelige gebieden kan gewerkt worden op polystyreenblokken (piepschuim). Dit materiaal is licht van gewicht en voorkomt het snel verzakken van de bestrating.

 

Ook  kunt u kiezen voor een ondergrond van gebroken puin, bims of  puimsteen. Dit brengen we onder het zandbed aan en verdichten we zwaar, waardoor een beter fundament ontstaat. Hierdoor is de kans op verzakking van tuinbestrating miniem en heeft u er veel langer plezier van.

 

Naast deze opbouw van de ondergrond kunnen we het zandbed voorzien van zandbedstabilisator. Dit materiaal verdeelt de druk beter, waardoor het straatwerk ook minder snel verzakt.

 

Er valt veel meer te vertellen over uw tuinbestrating, wat we graag doen. Bijvoorbeeld tijdens een afspraak in uw tuin.

Maak hiervoor direct een afspraak.

 

Verschillende mogelijkheden voor bestrating van uw tuin 


Betonstenen en gebakken klinkers

Iedere tuinbestrating heeft zo zijn eigen voorkeuren voor ondergrond. Een betonklinker heeft een heel andere ondergrond nodig dan een gebakken klinker.

 

Natuursteen tegels en keramische tegels

Deze tuinbestrating verlangt zo ook zijn eigen specifieke ondergrond. Ook het afwerken met of zonder voeg welke al dan niet waterdoorlatend is adviseren wij graag. Het voegen van tuintegels heeft het grote voordeel dat er minder of geen onkruidgroei in de voegen is, waardoor minder tuinonderhoud en een netter beeld. Ook zullen de mieren het zand niet meer omhoog kunnen werken waardoor ook minder tuinonderhoud.

 

Stratenmaker of hovenier?

Herstel of aanbrengen van nieuwe tuinbestrating is wat anders dan het straten van wegen en/of terreinen. Het vergt kennis en liefde voor planten, denk aan de wortels, om het werk secuur uit te voeren. Onder bomen kan niet zomaar worden opgehoogd of bestrating worden aangebracht. Ook kan niet alle hemelwater worden afgevoerd in plantvakken anders verrotten de wortels.

 

Herstelwerk tuinbestrating

Ook het kleine herstelwerk van tuinbestrating voert ons hoveniersbedrijf graag voor u uit.

 

Tuinbestrating in Hilversum of omgeving? Maak een afspraak!

Om hu te adviseren over tuinbestrating maken we graag een afspraak met u in uw tuin.  Op basis van ons gesprek kunnen wij een voorstel voor u maken of met een creatieve oplossing komen.

Wilt u een afspraak in uw tuin?

Vraag dan vrijblijvend een offerte voor tuinbestrating aan en vul uw gegevens in, dan neem ik binnen 2 werkdagen contact met u op om een afspraak te maken. Voor tuinbestrating en sierbestrating in Het Gooi en wijde regio werkt ons hoveniersbedrijf vanuit Hilversum.

 

Graag tot ziens in uw tuin,

 

Stephan van Roemburg
eigenaar hoveniersbedrijf Stevaro

 

Bekijk recente projecten:

Nieuwsbrief

Meldt u nu aan en ontvang onze nieuwsbrief met
handige tuintips, aanbiedingen en meer!

Gratis downloads

Download hier onze werkwijze op weg naar een nieuwe tuin
DownloadenDownload hier ons inspiratieboek (28mb) DownloadenDownload hier onze werkwijze voor een goed onderhouden tuin
Downloaden

Afspraak maken?

Vul het onderstaande formulier in voor een vrijblijvend, persoonlijk gesprek in uw eigen tuin. Stevaro komt graag bij u langs.


* verplicht veld