Direct een afspraak maken?

Bel ons op 035-6287029

Tuinbesstratingen in Amsterdam Hilversum

en Het Gooi

Tuinaanleg en sierbestrating‎ specialist uit Amsterdam en Hilversum

Een belangrijk onderdeel van iedere tuin is de tuinbestrating. Daarnaast is de sierbestrating het vaak ook het meest kostbare binnen een tuin. Ook is er elk jaar weer meer keuze in bestratingsmaterialen en manieren van verwerken.

Hoveniersbedrijf Stevaro uit Amsterdam en Hilversum verzorgt de aanleg van tuinbestrating en sierbestrating.

Dit doen we ook in Het Gooi en wijde omgeving, zoals in Amersfoort, Baarn, Soest, Zeist en meer. Maar ook in Amstelveen of Diemen. Of het nu gaat om de bestrating van uw oprit, de bestrating van uw paden of sierstenen voor een Mediterraan terras: ons hoveniersbedrijf geeft u graag advies en realiseert een duurzame tuinbestrating en zorgt voor tevreden opdrachtgevers.

Juiste ondergrond voor tuinbestrating voorkomt verzakkingen

Welke tuinbestrating u ook kiest een duurzaam eindresultaat is afhankelijk van de ondergrond. In Hilversum en Het Gooi is het vaak een zanderige ondergrond, wat zijn voordelen heeft ten opzicht van een venige ondergrond. In Amsterdam is het vaak klei en veen. Zo heeft iedere regio zijn eigen ondergrond.

Ons hoveniersbedrijf heeft ook ervaring in zettingsgevoelige gebieden zoals in Vinkeveen of in Loenen aan de Vecht. In deze zettingsgevoelige gebieden kan gewerkt worden op polystyreenblokken (piepschuim). Dit materiaal is licht van gewicht en voorkomt het snel verzakken van de bestrating.

Ook kunt u kiezen voor een ondergrond van gebroken puin, bims of puimsteen. Dit brengen we onder het zandbed aan en verdichten we zwaar, waardoor een beter fundament ontstaat. Hierdoor is de kans op verzakking van tuinbestrating miniem en heeft u er veel langer plezier van.

Naast deze opbouw van de ondergrond kunnen we het zandbed voorzien van zandbedstabilisator. Dit materiaal verdeelt de druk beter, waardoor het straatwerk ook minder snel verzakt. De aanlegkosten zullen hierdoor wel hoger zijn, maar de levensduur van uw tuinbestrating ook.

Natuursteen tegels en keramische tegels

Deze tuinbestrating verlangt zo ook zijn eigen specifieke ondergrond. Ook het afwerken met of zonder voeg welke al dan niet waterdoorlatend is adviseren wij graag. Het voegen van tuintegels heeft het grote voordeel dat er minder of geen onkruidgroei in de voegen is, waardoor minder tuinonderhoud en een netter beeld. Ook zullen de mieren het zand niet meer omhoog kunnen werken. Dat scheelt u weer ergenis en tijd voor tuinonderhoud.

Betonstenen en gebakken klinkers

Iedere tuinbestrating heeft zo zijn eigen voorkeuren voor ondergrond. Een betonklinker heeft een heel andere ondergrond nodig dan een gebakken klinker.

 

Herstelwerk sierbestrating

Ook het kleine herstelwerk van tuinbestrating voeren wij graag uit. Ook hergebruik van aanwezige bestrating kunnen wij, indien mogelijk, ook voor u uitvoeren.

Stratenmaker of hovenier?

Herstellen of aanbrengen van nieuwe tuinbestrating is heel wat anders dan het straten van wegen en terreinen. Tuinbestrating vergt kennis en liefde voor planten, denk aan de wortels, om het werk secuur uit te voeren. Onder bomen kan niet zomaar worden opgehoogd of bestrating worden aangebracht. Ook kan niet alle hemelwater worden afgevoerd in plantvakken anders verrotten de wortels.

Ons advies voor uw tuin: kies voor een hovenier.

Tuinbestrating in amsterdam em Hilversum of omgeving?

Maak nu een afspraak!

Om u te adviseren over tuinbestrating maken we graag een afspraak met u in uw tuin.  Op basis van ons gesprek kunnen wij een voorstel voor u maken of met een creatieve oplossing komen.

Wilt u een afspraak in uw tuin? Vraag dan vrijblijvend een offerte voor tuinbestrating aan en vul uw gegevens in, dan neem ik binnen 2 werkdagen contact met u op om een afspraak te maken. Voor tuinbestrating en sierbestrating in Amsterdam, Hilversum en Het Gooi en wijde regio.

Wij zijn werkzaam in de regio’s van o.a. Almere, Amersfoort, Amsterdam, Baarn, Bilthoven, Blaricum, Breukelen, Bussum, Diemen, Hilversum, Huizen, Laren, Naarden, Soest, Vinkeveen, Zeist.

afspraak maken