Direct een afspraak maken?

Bel ons op 035-6287029

kosten tuinaanleg

Kosten tuinaanleg nieuwe tuin

Waardoor worden nu de kosten bepaald bij de aanleg van een nieuwe tuin door een goed hoveniersbedrijf? De kosten worden vooral bepaald door de volgende drie hoofdfactoren:

1  Materialen
Wat de grootste invloed heeft op de kosten van een nieuwe tuin is de materiaalkeuze. Laat ik het u uitleggen. Een betonklinker is goedkoop en kan snel en eenvoudig gelegd worden, Natuursteen of gebakken klinkers zijn qua materiaal duurder maar het kost ook qua arbeid meer om dit goed te verwerken. Alleen al de opbouw van de ondergrond is een groot verschil. De verhouding materiaal arbeid is ruwweg 50-50.

 

 2 Wijze van verwerken
U kunt een houten schuttingpaal zo in de grond plaatsen of op een betonanker. In het eerste geval valt de paal om tussen de 10 en 25 jaar, afhankelijk van het materiaal. Op een goed geplaatst betonanker gaat de paal ruim 25 jaar mee. Elke materiaal kan op vele wijzen verwerkt worden en hierdoor ontstaat al dan niet een duurzame tuin.

 

 

 

3  Standaard of op maat gemaakt
Als iets speciaal voor uw tuin gemaakt mag worden is dat vaak kostbaarder dan een prefab element dat in vele tuinen wordt toegepast. Denk maar aan een eenvoudig voorbeeld zoals een schutting. We kunnen een speciale en unieke erfafscheiding ontwerpen maar deze zal meer kosten dan het plaatsen van prefab schuttingdelen.

Vanzelfsprekend spelen hoeveelheden en oppervlakten ook een grote rol Een tuin welke voor 50% bestaat uit bestrating en 50% beplanting zal meestal duurder zijn dan een tuin met 20% bestrating, 30% beplanting en 50% gazon.

 

Hoe kan UW hoveniersbedrijf u helpen?

Stevaro hoveniers heeft een heldere werkwijze die u snel inzicht kan geven wat de kosten zijn voor de realisatie van uw droomtuin. De werkwijze van ons hoveniersbedrijf kunt u downloaden onder aan deze pagina.

Stapsgewijs naar een nieuwe tuin

Het komt hierop neer dat wij eerst een plan maken, een tuinontwerp. Dit om zo de materialen te kunnen bepalen, het wenselijke kwaliteitsniveau en de verschillende hoeveelheden. Op basis van dit plan leggen wij u verschillende ramingen voor. Iedere raming gaat uit van verschillend materiaal en verschillende manieren van verwerken. Want elk ontwerp kan op vele manieren worden gerealiseerd. Hier kunt u onze heldere werkwijze bekijken en downloaden.

Tips voor nieuwbouwwoningen

Bij een nieuwbouwwoning kan het gestelde budget snel overschreden worden. Hierdoor kan het budget voor uw tuin steeds minder worden, daarom de volgende tip. Laat het grondwerk in ieder geval zorgvuldig uitvoeren. Dat is de basis, het fundament, van uw nieuwe tuin. Daarna kunt u uw tuin ook in fases realiseren. U kunt wellicht zelf werkzaamheden ter hand nemen en andere onderdelen door de vakman laten uitvoeren.

Maak een afspraak. Wij komen graag bij u langs

Ik, Stephan van Roemburg, maak graag een afspraak in uw tuin om u te helpen om weloverwogen keuzes te maken.

Vele tevreden opdrachtgevers gingen u voor.
Graag tot ziens in uw tuin.

afspraak maken