Kosten tuinaanleg

Stevaro – de best beoordeelde hovenier

Kosten tuinaanleg nieuwe tuin

Wat kost het aanleggen van een nieuwe tuin? Die vraag krijgen we vaak te horen. In onze ervaring hebben onze klanten vaak een slecht idee wat het kost om een hovenier te laten komen werken aan de tuin. Op wat voor prijs moet u rekenen, als u een nieuwe tuin wil laten aanleggen? En wat bepaalt de kosten van tuinaanleg?

Natuurlijk is de prijs van iedere tuin anders. Maar wij vinden het wel belangrijk dat u inzicht heeft in de opmaak van het kostenplaatje. Naast het tuinontwerp dat we voor u maken, bestaat dan de kosten uit drie hoofdonderdelen: de grootte van de tuin, de materialen die we gebruiken, en de complexiteit van het uitvoerend werk.

Bij Stevaro gaan we altijd in overleg met onze klanten, en kiezen we voor een oplossing die bij u past. Dat is vaak een balans tussen uw tuinbudget aan de ene kant, en de wensen en eisen die u aan de tuin stelt aan de andere kant.

Wilt u een beter idee wat het aanleggen van een tuin gaat kosten? Wij geven u graag een prijsindicatie voor de kosten van uw nieuwe tuin!

Hoveniersbedrijf tuinaanleg Soest

Het kostenplaatje van een nieuwe tuin

In algemene zin zijn er drie belangrijkste factoren die de kosten van het aanleggen van een tuin bepalen. We hebben het dan over de oppervlakte van de tuin, over de keuze van materialen, en over het maatwerk dat erbij komt kijken. Daar heeft u als klant ook veel invloed op, want u kiest hoe de tuin er uit moet komen te zien!

Kosten tuin op maat

1. Hoe groot is uw tuin?

Wilt u zelf een grove inschatting kunnen maken van de kosten, op basis van de oppervlakte? Gemiddeld kunt u bij het aanleggen van een nieuwe tuin met niet al te ongeveer uitgaan van een prijs tussen de €50 en €100 per vierkante meter. Maar de uiteindelijke prijs van uw tuin kan daar sterk van afwijken, afhankelijk van de werkuren van onze hoveniers én van de materialen die worden gebruikt.

Gaat u met ons in gesprek over hoe u de tuin wilt inrichten, kunnen wij u snel een veel preciezere inschatting geven van de kosten. Dat komt onder andere omdat de verschillende onderdelen in een tuin qua kosten sterk uiteen lopen. Een vierkante meter gazon kost bijvoorbeeld minder per m2 dan een vierkante meter beplanting, of bestrating met steen of houten vlonders.

2. De materialen voor uw tuin

Bij het aanleggen van een nieuwe tuin is de verhouding tussen de kosten voor arbeid en de kosten voor materiaal ongeveer gelijk. Dat betekent dat de materiaalkeuze een significante invloed heeft op de totaalkosten van een nieuwe tuin.

Als voorbeeld nemen we een vierkante meter tuinbestrating. Sommige klanten kiezen voor de voordeligste vorm van bestraten. Dan komt u uit bij een betonklinker. Die zijn goedkoop, duurzaam, en kunnen bovendien eenvoudig en snel worden gelegd.

Andere klanten kiezen liever voor sierbestrating in de tuin. Zij gaan op zoek naar een wat luxer soort steen. Natuurstenen tuintegels van kleinere of grotere formaten geven sfeer en kleur aan de tuin, en kunnen in bijzondere patronen worden gelegd. De keuze voor luxe bestrating verrijkt uw tuin, zeker als er een goed tuinontwerp aan ten grondslag ligt. Maar de prijs per vierkante meter loopt sterk uiteen.

Dat ligt overigens niet alleen aan de kosten van het materiaal zelf. In het geval van luxe bestrating van natuursteen, is het materiaal vaak ook dunner en daardoor minder stevig. Dat betekent dat de opbouw van de ondergrond voor de paden en terrassen ook dikker moet zijn en met meer aandacht moet worden gelegd.

Materiaalkeuzes en arbeidskosten kunnen elkaar dus beïnvloeden. Wij gaan natuurlijk graag met u in gesprek om u meer inzicht te geven in de keuzes die u kunt maken, en de materiaal- en arbeidskosten die daar bij horen.

3. Een tuin op maat laten maken

Zoveel tuinen, zoveel mogelijkheden. Voor sommige tuinoplossingen zijn mooie standaardoplossingen te vinden. Maar als u bepaalde tuinonderdelen of zelfs een hele tuin op maat wilt laten maken, neemt de complexiteit toe. In de praktijk is dat vaak kostbaarder, zowel qua werkuren als in gebruik van materialen.

Onze hoveniers hebben veel ervaring en kunnen speciaal voor uw tuin oplossingen vormgeven en uitvoeren. Waar mogelijk werken we met prefab-elementen van hoge kwaliteit, bijvoorbeeld voor schuttingen. tuinhuizen of schuren. Maar waar nodig hebben we de expertise in huis om speciale en unieke oplossingen te realiseren.
In de praktijk bestaat een tuinontwerp vaak uit een mix tussen standaardoplossingen en maatwerk. Afhankelijk van uw wensen en eisen en van uw budget maken we in overleg een keuze over de beste manier om uw nieuwe tuin vorm te geven en aan te leggen.

Tuinontwerp

Laat u verrassen door onze tuinontwerper, hij maakt voor u een tuinontwerp op maat.

Tuinaanleg

Van complete tuinaanleg van uw droomtuin tot het realiseren van alle tuinonderdelen.

Tuinonderhoud

Tuinonderhoud op afspraak of middels een abonnement voor het tuinonderhoud.

En meer...

Van dakgoot tot tuinverlichting. Wij zorgen ervoor: vlot, vakkundig en voordelig.

Een tuin voor uw budget

Bij ieder budget past een andere oplossing. Om u een indruk te geven van de verschillende mogelijkheden en prijzen, geven we hieronder een overzicht van een eenvoudige, een gemiddelde en een meer luxe tuin. Wat kunt u ongeveer verwachten?

Kosten eenvoudige tuin

Wilt u een simpele en eenvoudige tuin realiseren? We denken dan aan een tuin van overzichtelijk formaat, waarin alleen een gazon, wat bestrating en wat beplanting komt te staan. Voor deze goedkoopste vorm van tuinaanleg, waarin u kiest voor gebruik van standaard materialen, en waar geen speciaal maatwerk nodig is, kunt u denken aan kosten tussen de €50 en €100 euro per m2.

Eenvoudige tuin
kosten tuinaanleg standaard

Kosten Standaard tuin

In onze ervaring kiezen klanten die een nieuwe tuin willen aanleggen niet voor de meest voordelige en eenvoudige optie. De meeste mensen die zich gaan verdiepen in de inrichting van de tuin, willen graag een aantal elementen in de tuin die het geheel een eigen sfeer geeft. Daarbij kunt u bijvoorbeeld denken aan sierbestrating, aan verlichting, aan houten vlonders of aan een kleine overkapping.

In een gemiddelde tuin zijn de meeste onderdelen eenvoudig, maar zijn er een aantal speciale elementen en die onze hoveniers meer tijd kosten, en een aantal bijzondere materiaalkeuzes die wat meer budget vragen. Voor zo’n tuin beginnen de kosten rond de €100 – €150 per m2.

Kosten Luxe tuin

Een luxere tuin vraagt om een hoger budget. Gebruik van veel luxe materialen, zoals hardhout voor de schutting en sierbestrating van bijzonder natuursteen, geven een geweldige sfeer en zijn een perfecte manier om uiting te geven aan uw persoonlijke smaak.

In een luxere tuin vinden we daarnaast vaak ook nog grotere losse elementen die speciaal op maat gemaakt moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan een vijver in de tuin, aan grote overdekte onderdelen zoals een pergola, of aan een prieel of luxe tuinhuis. De totaalprijs van de tuin kan daarmee rond of boven de €250 per vierkante meter komen te liggen.

kosten tuinaanleg luxe
Hoveniers kosten

Uw nieuwe tuin aanleggen, samen met de hoveniers van Stevaro

Bij Stevaro helpen we u graag om de tuin te ontwerpen en aan te leggen die u voor ogen heeft. Hierboven heeft u een idee kunnen krijgen van de gemiddelde kosten van tuinaanleg, maar onze ervaring is dat iedere klant eigen ideeën heeft voor de tuin. Daarom gaan we graag het gesprek met u aan. Wij hebben een heldere werkwijze die u snel inzicht kan geven in de kosten om uw droomtuin te realiseren.

Een nieuwe tuin begint met het maken van een plan, een tuinontwerp voor u. Dit is nodig om zo materialen te kunnen bepalen die we gaan gebruiken, het wenselijke kwaliteitsniveau vast te stellen, en de verschillende maatoplossingen die we gaan implementeren. Op basis van dit plan leggen wij u verschillende ramingen voor. Iedere raming gaat uit van verschillend materiaal en verschillende manieren van verwerken. Want elk ontwerp kan op vele manieren worden gerealiseerd.

Hoveniers aan huis !

Wilt u meer weten over onze werkwijze, of wilt u met ons in gesprek over de kosten van de aanleg van een nieuwe tuin? Onze vakkundige hoveniers staan voor u klaar!

Vlot, vakkundig en voordelig uw tuinkeur hovenier

tuinkeur certificaat

Na vele jaren ervaring met best goede hoveniersbedrijven springt Stevaro er wel erg positief uit.

Hebben onze eerste ervaring met dit bedrijf. No nonsense aanpak. Zakelijk. Klantvriendelijk. Denkt mee levert puik werk af en laat een zeer tevreden klant achter die geniet van de grote aanpassing van zijn voortuin. Top!

Frans Roemen

Onze eerste kennismaking/opdracht werd naar tevredenheid uitgevoerd en geeft aanleiding tot verdere samenwerking in 2018.

Eigenaar en medewerkers hebben klantvriendelijkheid hoog in hun vaandel staan. Met recht een hovenier die het Tuinkeurmerk waar maakt; reden waarom wij daar ook naar op zoek gingen gen. Het snoeien/knippen van 2 grote solitaire gele coniferen en 1 blauwgroene ceder aan de straatzijde. Door omstandigheden (ziektes/weer/uitlopen werkzaamheden elders e.d.) werd de opdracht in gedeeltes uitgevoerd. De coniferen hebben er - sinds wij hier wonen - nog nooit zo strak en "rond " bij gestaan. 

Ton Lubbers

Geweldig werk afgeleverd!

Vorig jaar hebben wij Stevaro ingeschakeld om onze tuin te doen. We waren dermate tevreden dat we ze dit jaar hebben teruggevraagd. Ook nu weer hebben ze in een dag tijd de tuin een geweldige opknapbeurt gegeven: deze ziet er weer goed gestructureerd uit. Al het afval mooi opgeruimd ; we zijn opnieuw erg tevreden!

Marianna Berenschot

Ik ben zeer tevreden over het werk wat afgelopen vrijdag is afgeleverd.

 

Bij ons zijn drie grote bomen gesnoeid door Stevan en zijn mannen. Wat mij opviel is dat er zeer veilig gewerkt werd. Ook werden de bomen zorgvuldig gesnoeid zodat ze mooi in model blijven. De tuin werd keurig achter gelaten. Daarbij kreeg ik goed advies hoe ik mijn fruitbomen het beste kan snoeien want dat blijft voor mij altijd een lastige klus.

Monique Meereboer

STAPPENPLAN NAAR EEN NIEUWE TUIN

Download hier onze werkwijze op weg naar een nieuwe tuin.

Werkwijze voor goed TUINonderhoud

Download hier onze werkwijze voor een goed onderhouden tuin.

Neem contact op met stevaro

Neem contact met ons op door te bellen of mailen

afspraak maken